Počet uzdravených se zvýšil o 30 na 3816. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví k dnešním 08:30. Celkem bylo provedeno 269 093 testů.

Rychloopravna obuvi v Mostě
PŘEHLEDNĚ: Ministři opět naordinovali lidem nové změny pravidel

Nově potvrzený případ úmrtí připadá na neděli, kdy tak s nemocí zemřeli tři lidé. V sobotu byla dvě úmrtí, stejně jako v pondělí. Tyto údaje se ale mohou zpětně měnit. 

"Vykazování úmrtí má určité zpoždění oproti reálnému stavu z důvodu validace a uzavírání případů krajských hygienických stanic," uvedlo ministerstvo.

V Praze dosud s koronavirem zemřelo 87 lidí. V Moravskoslezském kraji bylo 34 úmrtí, v Karlovarském 24 a ve Středočeském 22. Naopak v šesti krajích zůstává počet obětí pod deseti, nejlépe je na tom Zlínský kraj s jedním úmrtím.

 

V Praze je rovněž nejvyšší počet potvrzených případů nákazy, a to 1767. Více než tisíc nakažených hlásí také Moravskoslezský kraj. Při zohlednění počtu obyvatel je situace nejhorší v Karlovarském kraji, kde na 100 tisíc lidí připadá přes 138 nemocných, v Praze je to téměř 130 nakažených na 100 tisíc obyvatel. Na opačném konci tabulky je Jihočeský kraj s 27 nakaženými na 100 tisíc obyvatel.

Testování na koronavirus. Ilustrační foto
Česko vyvíjí vlastní vakcínu proti koronaviru. Zkoušky už probíhají

Aktuálně nemocných je v Česku k dnešnímu ránu 3773 lidí. Hospitalizovaných je 304 lidí, z toho 59 pacientů je v těžkém stavu. Více než 700 nakažených, kteří byli v nemocnici, se už uzdravilo nebo bylo propuštěno do domácí karantény.