Policie uvedla, že v souvislosti s událostí zadržela jednu osobu. Důvody, proč řidič do průvodu vjel, úřady vyšetřují.

"Můžeme potvrdit, že zahynulo pět lidí a přes dalších 40 bylo zraněno. Čísla se ale mohou změnit, protože shromažďujeme další informace," uvedla policie. Její šéf Dan Thompson odmítl zveřejnit podrobnosti o zadržené osobě. Policie také neuvedla, zda se jedná o teroristický čin.

Drogy. Ilustrační snímek.
Daň za pandemii? V USA se minulý rok předávkovalo nejvíc lidí v dějinách

Na videonahrávce je vidět, jak červený vůz SUV prolomí bariéry a vřítí se na ulici, kde se koná průvod. Zvuky hudby kapely vystřídají výkřiky. Na jiném videu je vidět, jak policisté na vozidlo střílí. Podle informací, která zveřejnila jedna z místních televizí, auto najelo do skupiny tančících dívek. Taneční klub potvrdil, že jeho členové a dobrovolníci jsou mezi zraněnými.


Jeden ze svědků uvedl, že k incidentu došlo krátce před 17:00 místního času (před půlnocí SEČ) a že vozidlo jelo rychlostí zhruba 64 kilometrů v hodině. "Auto jelo plnou rychlostí, a pak jsem slyšela křik lidí," řekla agentuře Reuters Belen Santamariová, která byla na místě se svým manželem a dcerou.

Jelen
Jelen hledal v Michiganu spasení v kostele. Začala totiž lovecká sezona

O události byl informován americký prezident Joe Biden. "Soucítíme se všemi, kterých se tento hrozný incident dotkl," uvedl Bílý dům, který situaci na místě bedlivě sleduje.