Kdo si v posledních měsících pustil přenos z jednání zastupitelů, pravděpodobně se nestačil divit. Urážky mezi zástupci menšinové vlády a opozice jsou zde v podstatě už koloritem. Úplného dna politické kultury v pondělí dosáhl sám primátor Alexandr Hrabálek (ODS). Bývalý děkan farmaceutické fakulty působí na veřejnosti jako noblesní akademik. I na zastupitelstvech vystupoval často jako profesor, když třeba opakovaně káral pirátského zastupitele Aleše Dohnala za ruce v kapsách během projevů a za jeho uštěpačné poznámky vůči vedení města.

V pondělí však sám primátor předvedl naprostý zkrat, za který by zřejmě studenty na fakultě přinejmenším okamžitě vyhodil za dveře na chodbu.

Gisela Klimešová darovala vlasy na výrobu paruky.
Učitelka zdravotnické školy Gisela Klimešová darovala vlasy na výrobu paruky

Přímo před nahrávacím nařízením označil svého investičního náměstka tím nejvulgárnějším výrazem pro mužský pohlavní orgán. Následně ještě třikrát zopakoval, že ho zabije. Jasně, i primátor je jenom člověk. Vzhledem k tomu, že se teď na sociálních sítích zvukovým záznamem baví v uvozovkách půlka města, by ale nebylo od věci se k tomuto zkratu postavit čelem. Je to jako ve škole. Omluvu si pan náměstek zaslouží pěkně nahlas - u tabule před celou třídou.