Odreagování se od všedního života je důležité pro dobrou psychickou pohodu. I proto vznikla v hradeckém Festivalparku nová Adrenalin zóna.

„Příští týden začneme dokončovat zázemí pro hráče a návštěvníky. Do konce dubna vzniknou šatny a hospůdka s občerstvením,“ řekl Hradeckému deníku Vít Havlíček, provozovatel Adrenalin zóny.

Zbraň si můžete půjčit zadarmo

Adrenalin zóna návštěvníkům nabízí různorodé aktivity v čele s oblíbenou hrou paintball

Právě hřiště pro tuto hru je dominantou Adrenalin zóny a po domluvě je možné zahrát si téměř kdykoliv. „Za jednu kuličku hráči zaplatí 1,80 koruny a minimální odběr je sto kusů. Zbraň, ochranný oděv i pronájem hřiště nabízíme zdarma,“ vysvětlil Vít Havlíček.

Umíte vyskočit 
dva metry vysoko?

Kdo nemá rád zbraně, může si zapůjčit skákací boty. Naučit se na nich chodit je otázkou pár minut, ale boty nabízejí více zábavy. Dá se na nich skákat dva metry vysoko nebo běžet až čtyřicetikilometrovou rychlostí. „Ve skákacích botách se dá pohybovat nejen po asfaltu, ale také na travnatých plochách. Tam už to chce notnou dávku šikovnosti, protože povrch více klouže,“ dodal Vít Havlíček. Boty mají váhový limit devadesát kilogramů.

Neobvyklým zážitkem se může stát slackline, což je balancování, chození a skákání na popruhu upevněném mezi dvěma stromy. Na rozdíl od chození po provazu není popruh natažený napevno, ale je  pružný.

Kdo má rád motoristické aktivity, přijde si také na své. V areálu je půjčovna čtyřkolek.

„Chtěli bychom také vytvořit umělý kopec pro zorbing, ale to si nejsem jistý, že stihneme ještě v letošní sezoně,“ zakončil Vít Havlíček.