Společnost Atol bude brzy – navzdory svým slibům – vybírat poplatky za stání automobilů za hranicemi placené parkovací zóny v centru města.

Radní v úterý odsouhlasili zpoplatnění parkoviště u polikliniky ve Foerstrově ulici. Plocha leží v těsné blízkosti hranice zóny a slouží jako odkladiště vozidel.

„Není to žádné rozšíření zóny, ale lokální vyřešení problému. O zpoplatnění parkoviště požádali město majitelé polikliniky a radní se rozhodli jim vyjít vstříc,“ vysvětlil šéf firmy Atol Dušan Čížek.

Parkoviště bude placené od 7 do 16 hodin. „Čas je upravený kvůli místním, aby si po příjezdu z práce měli kam dát auto,“ řekl Čížek.

Lidé, kteří přijedou přes den za lékařem, zaplatí za hodinu pět korun, maximální doba stání bude dvě hodiny.

„Po uplynutí doby si budou moci připlatit další. Když jsem se ptal pacientů, jestli jim to nebude vadit, tak všichni tvrdili, že pět korun výměnou za místo na parkování rádi dají. Je to správný krok,“ míní spolumajitel polikliniky a městský radní Zdeněk Fink, který však při projednávání nehlasoval.

Vedení firmy Atol nepředpokládá, že by se zpoplatněním parkoviště radikálně zvýšily zisky společnosti. „Je tam 15 míst. Jen za poslední rok jsme jich v centru města různými úpravami ztratili mnohem víc,“ dodal Čížek.