Najít v centru parkovací místo není po zavedení systému placeného stání problém. To však s rozvojem dopravy nebude trvat věčně. Společnost Atol, která se o parkovací systém v Hradci stará, proto chystá vybudování dvou záchytných parkovišť na příjezdech do centra.

„V průběhu dubna chceme podat žádost o územní povolení na plochu v Jungmannově ulici. Hodláme tam pro začátek vybudovat parkoviště pro sto aut. Městu se podařilo získat další pozemky, takže kapacita se může časem i navýšit,“ uvedl šéf společnosti Atol Dušan Čížek. Firma hodlá parkoviště pro návštěvníky přes noc poskytnout místním lidem. „Nedostatek míst v téhle oblasti je velký. Takhle ho můžeme částečně vyřešit,“ říká Čížek.

Druhá plocha by měla být v sousedství nového koupaliště v Malšovicích. „Vybetonovaný prostor chceme upravit, počítáme i s kamerovým systémem. Musíme ale počkat, až ho firma budující koupaliště vyklidí. Obě parkoviště budou lidem sloužit do jednoho roku,“ slibuje šéf Atolu.

Vedení společnosti počítá se zavedením parkovacího poplatku, který by však zároveň sloužil jako zpětná jízdenka na MHD. Atol hodlá požádat také o navýšení počtu linek do zmíněných oblastí.

Další záchytná plocha, se kterou Atol počítá, je na příjezdu od Prahy nedaleko nádraží. Panelovou pláň by sice mělo brzy pohltit obchodní centrum, ovšem investor vybuduje i „parkhaus“, kde bude část míst zdarma.

Kromě parkovišť chce Atol stavět další parkovací dům.