Cílem je zlepšení prostředí v sídlišti pro jeho obyvatele a úpravy, které budou odpovídat současným požadavkům na využívání prostoru, snaha o zlepšení mikroklimatických podmínek, zajištění přistínění v letních horkých dnech, snížení prašnosti a celkové zlepšení stavu vegetace.

Záměrem je úprava a doplnění zeleně, navržení případných nových komunikačních tras a úpravy zpevněných ploch kolem herních prvků a dětských hřišť s možností doplnění mobiliáře a odpočívadel.

Královehradečtí hasiči skončili na turnaji čtvrtí
GALERIE: Královéhradečtí hasiči obuli brusle. Medaile jim těsně unikla

Za tímto účelem je nyní architekty připravován návrh úprav sídlištních prostor, které zahrnují plochy zeleně mezi bytovými domy tř. E. Beneše 1412-1417 a rodinnými domy v ulici Červeného, bytovými domy třídy E. Beneše 1423 - 1433 a školní jídelnou a hřištěm ZŠ Mandysova a bytovým domem v ul. Kejzlarova 1323-1326 a hřištěm ZŠ Mandysova.

Do připravovaného projektu mohou promluvit i občané, a to prostřednictvím ankety, která je už nyní k nalezení na stránkách města www.hradeckralove.org v sekci aktualit odboru životního prostředí. Nejzazší termín pro vyplnění a odevzdání anketních dotazníků je 12. březen.

Zdroj: Magistrát města Hradec Králové 

Skatepark pro příznivce adrenalinových sportů v Šimkových sadech v Hradci Králové.
Hradecký skatepark v Šimkových sadech hlásí konec zimy