O vítězi soutěže na projekt rekonstrukce třídy Edvarda Beneše měli v úterý rozhodnout hradečtí zastupitelé. Všechno ale bude zřejmě trochu jinak. Výbor pro územní plánování a rozvoj města, který je poradním orgánem městské rady, hodlá zastupitelům doporučit, aby hlasování neuspěchali. Verdikt padne nejpozději v září.

„Všechny tři studie jsou úplně jiné. Nejprve by se s nimi měla důkladně seznámit veřejnost a teprve pak by měla příjít na řadu fáze rozhodování,“ míní předsedkyně výboru pro územní plánování a rozvoj města Vladimíra Šilhánková. Dodala, že ke schválení řešení rekonstrukce třídy by mělo dojít nejpozději v září.

Návrh výboru, který se skládá z architektů a dalších odborníků, nepřekvapil tým projektantů z AP Studia a firmy Žárovka architekti, jejichž návrh rada doporučila zastupitelům ke schválení. „Důvody jsou hned dva. Jsou to odborníci, kteří si chtějí návrhy prostudovat podrobně. A také proto, že šlo o převrácený postup. Rada města totiž nečekala na doporučení výboru a sama stanovila předběžné pořadí,“ řekl architekt Pavel Zadrobílek z hradeckého atelieru Žárovka architekti.

„Uvidíme, jak to výbor zdůvodní a jestli přesvědčí zastupitele. Projednání s veřejností se ale rozhodně nebráníme,“ dodal náměstek hradeckého primátora Josef Malíř.