Pokaždé se jedná o jedinečný zážitek. Kdy jindy se známí i neznámí lidé společně setkají v poklidné a mírumilovné předvánoční atmosféře a zapomenou na shon a stres, který s sebou předvánoční čas přináší?

Na Hradecku bude redakce Deníku spolu s vámi zpívat v hradeckém nákupním centru Aupark. Tentokrát vám se zpěvem vánočních písní pomohou žáci z hradecké Střední školy Sion High School. Tato škola funguje v Hradci Králové a razí individuální přístup, klade důležitost na vztahy a bezpečné a zdravé prostředí. Přes hodnoty školy vycházející z křesťanství není podmínkou, aby rodiče a studenti byli křesťané. Je však symbolické, že zastavení v období adventu prožijeme právě s těmi, pro které jsou křesťanské hodnoty tolik důležité a Vánoce pro ně neznamenají jen dárky, kapra a stromeček, ale něco mnohem víc.

V Hradci Králové už září i další hvězda. Ve Svobodných Dvorech si zazpívají na zahradě mateřské školky. Zpívat se však bude i mimo krajské město, na mapě Hradecka hvězdy stále přibývají. U rozsvíceného stromečku se lidé sejdou ve Všestarech, v Novém Bydžově nebo v Ohnišťanech.

I letos si společně zazpíváme tři koledy, které již známe: Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán a Půjdem spolu do Betléma. Zpívání zakončíme vánoční písničkou Vánoce, Vánoce přicházejí.