Napadli řidiče auta, který je podle nich omezil. Vyhrožovali mu nožem. Policie je nahnala do cel a jejich motorky pak stály déle než den na jednom z nejfrekventovanějších míst v Hradci Králové, na příjezdu z Pardubic do krajské metropole.

Byl to vskutku bizarní pohled, když policisté hlídali harleye, které jako by přímo vyjely z legendárního filmu Bezstarostná jízda…

Rakouští motorkáři z klubu Black Raiders – a její odnože Black Sheep (tedy Černá ovce) však ve čtvrtek nebyli ani trochu romantičtí. Naopak.

„Může se stát, že mě někdo 
v autě omezí, ale přece nevytáhnu nůž. Chovali se jako hovada. To už po sobě můžeme začít střílet a může tady fungovat soudce Lynch," nebral si servítky Allain Schneider, majitel firmy Troja moto, která má v Hradci prodejnu motocyklů Harley Davidson. „Slušným motorkářům dělají ostudu. Doma v Rakousku mají paty sražený, a tak se parta fešáků předvedla u nás," byl ironický.

Čtyři motorkáři byli také obviněni, ale jejich vyšetřování bude pokračovat na svobodě. „Jednalo se o příslušníky organizované skupiny," řekl Jozef Bocán, mluvčí pardubické policie, která incident, jenž se odehrál ve čtvrtek,  vyšetřuje.

To je pravda. Black Raiders slaví letos pětadvacáté výročí založení. Mají šest odnoží – pět jich má sídlo v Rakousku, jedna v Polsku, kam podle všeho banda motorkářů ve čtvrtek směřovala.

Podle tetování jednoho ze zadržených se dá soudit, že patřili ke skupině Black 
Sheeps, jež v Rakousku funguje od roku 2002.

Jejich chování však není jediným otazníkem v případu. Jde také o homologaci jejich motorek. „Také si nemůžete koupit auto, odmontovat blatníky a dát světla na střechu," upozorňuje Allain Schneider. „O problémech s motorkami nemáme informace," doplnil mluvčí Bocán.

Je fakt, že jedna z motorek neměla přední blatník ani tachometr, espézetky neměly 
v ose stroje, což je v předpisech.