„Trasa E začíná na náměstí Svobody, vede přes Pražský most, ulici Mosteckou, Československé armády, Komenského, Ignáta Hermanna, Orlické nábřeží až na Hradeckou ulici. Trasa je rozdělena na dva úseky s termínem dokončení 2014 a 2015," říká náměstek primátora Jindřich Vedlich.

Technické služby už teď upravují přechody tak, aby byly bezbariérové. „Vyhovují osobám se sníženou pohybovou schopností, nevidomým, slabozrakým ale i rodičům s kočárky," říká Tomáš Pospíšil z technických služeb.

Kudy bez překážek?
Trasa A: Propojuje prostor před budovou magistrátu s Adalbertinem podél Gayerových kasáren a dále s budovou lékařské fakulty Univerzity Karlovy.

Trasa B: Po Eliščině nábřeží do lokality Aldis. Na této trase se nachází budova muzea, Sokola , filharmonie a městských lázní včetně bazénu.

Trasa C: Spojení předprostoru u budovy magistrátu s krajským soudem a s objekty na Pospíšilově třídě (Gymnázium B. Němcové, SPŠ stavební, pošta, LDN).

Trasa D:  Sousedí s komplexem škol na Tylově nábřeží, které propojuje Ulrichovo náměstí a dále ulici K. H. Máchy a Klumparova ke kulturnímu domu Střelnice.