Vánoční koledy se v neděli spolu s vůní punče či pečených kaštanů linuly Klicperovým náměstím.

Město Chlumec nad Cidlinou a Občanské sdružení Město v zahradách připravily na poslední adventní neděli tradiční akci Zlatá neděle na Chlumeckém rynku. Od 10 hodin tak měli návštěvníci možnost zažít poklidnou předvánoční atmosféru.

Řemesla, dobroty a zvířátka

Až do 16 hodin všechny lákal vánoční jarmark se stánky lidových řemesel a řadou dobrot. K vidění byla práce kovářů, uháčkované ozdoby či široká škála věnců. K ochutnání sváděly především bramborové lupínky, trdelník, sušené ovoce nebo mandle v karamelu. Před zimou zároveň na každém rohu zachraňoval svařák, punč, medovina a horká čokoláda.

Jednou z největších atrakcí pro děti se stali oslíci a lama. K zabavení nejmladších účastníků sloužil především dětský koutek a vytváření chlumeckého řetězu.

Ve 13 hodin začal na náměstí bohatý kulturní vánoční program. Koledy zazpíval chlumecký Chrámový sbor, který následně vystřídali harmonikáři ze ZUŠ Chlumec nad Cidlinou.

Benefiční koncert pro Vanesku

Betlémy byly k vidění v kostele Nejsvětější Trojice. Symbol klidu, míru a Vánoc, Betlémské světlo, plápolal v kostele svaté Voršily. Zde zároveň v 16 hodin započal benefiční koncert. Z účinkujících hrál na klávesy Miroslav Vobořil, na basovou kytaru František Vích a zpíval Pavel Jenčovský. Veškerý výtěžek z dobrovolného vstupného podpořil dobrou věc. Přispěl Vanesce, která trpí nemocí motýlích křídel.

Průběh celého dne bedlivě sledovali postavičky z pohádek. Jablíčka přímo od Krakonoše nabízeli mimo jiné  Křemílek a Vochomůrka.