Prázdné byty, které magistrátu zbyly z poslední velké vlny prodeje městských bytů, hodlá radnice prodat v aukci.

„Snažili jsme byty prodat obálkovou metodou, to se však nepodařilo, doufáme, že takhle se prodej dostane do širšího povědomí veřejnosti a byty rychleji najdou svého majitele," říká Ondřej Votroubek, vedoucí odboru správy majetku.

Prvních třináct bytů by úřad chtěl nabídnout začátkem března. „Jsou to prázdné byty, bez nájemníků," upřesnil Ondřej Votroubek.

Minimální cenu za byt stanoví znalci a schválí ji zastupitelstvo, pokud se za tuto částku byt nevydraží, zastupitelstvo bude muset rozhodnout o nižší ceně.

Při poslední vlně zařadilo město do prodeje asi tři sta bytů. Přednost při koupi dostali nájemníci, byty mohli získat se slevou.

Byty, které bude možné v březnu vydražit, se nacházejí například v ulicích Okružní, Střelecká, Škroupova a dalších. Jedná se o třináct bytů různých velikostí, od šestačtyřiceti do sta metrů čtverečných.

„Minimální cena každého bytu vychází vždy ze znaleckého posudku," upřesnil vedoucí odboru správy majetku Ondřej Votroubek.

Magistrát chce podobným způsobem postupovat i u dalšího svého nemovitého majetku.  Prodej prostřednictvím úřední desky není podle úřadu tak účinný a zájemců vždy bylo málo.

Město věří, že provozovatel aukce zajistí daleko rozsáhlejší prezentaci prodávaných nemovitostí.