Posledním úspěšným krokem při přípravách leteckého festivalu CIAF 2015, který probíhá o víkendu na letišti v Hradci Králové, bylo udělení patřičných povolení. Ta obdržela pořádající agentura v závěru minulého týdne.

„Splnili jsme tímto všechny podmínky dané legislativou a nic nám tedy již nebrání v provedení samotného leteckého dne. Kromě podkladů k jednotlivým vystupujícím, jako jsou pilotní licence, popisy předváděných sestav a dalších podkladů, které jsou předepsány zákonem, jsme museli doložit například i způsob zabezpečení letiště či a pohyb návštěvníků a podobně," řekl ředitel CIAF Aleš Cabicar.

Další zajímavostí posledních dnů příprav je i avizovaná návštěva Jeho Excelence Tigrana Seiraniana, velvyslance Arménské republiky. „Pan velvyslanec nás navštíví, aby vzdal poctu letounu Mig 15, jehož jedním z legendárních konstruktérů byl Artjom Mikojan," doplnil ředitel Cabicar. Mikojan byl  Armén, který se podílel vývoji celé řady letounů Mig, přičemž poslední, na kterém pracoval, byl právě Mig 25.