Pondělí 3. června – Na Česko se valila velká voda. Na Královéhradecku povodeň ochromila v pondělí hlavně Nový Bydžov, musela se evakuovat mateřská škola, voda zničila knihy a hudební nástroje v tamní knihovně.

Úterý 4. června – Zatímco v Bydžově už se uklízelo, v Chlumci nad Cidlinou se teprve rozlévala řeka Bystřice a Cidlina. Pod vodou tak skončilo koupaliště, které bylo připravené k otevření. Hradec navštívil světoznámý spisovatel Robert Fulghum.

Středa 5. června – Do povodní postižených oblastí vyrážejí dobrovolníci a pomáhají odstraňovat škody. Ve Skřivanech se na velké sportovní hry sjelo přes dvě stovky seniorů a i když zrovna nebylo nádherné počasí, své hry si užili.

Čtvrtek 6. června – Do losování o padesát startovacích bytů v Hradci Králové se přihlásily přes čtyři stovky zájemců. O tom, kdo  bude mít štěstí, rozhodne losování koncem měsíce.

Pátek 7. června – Z Hradce Králové putoval plný tranzit pomoci do měst a obcí, které potrápila velká voda. Charita pořádala sbírku a Hradečáci se na pomoc nevykašlali.