„Pro získání všech potřebných povolení jsme v minulých letech dělali maximum. Vítáme proto, že je nyní vše připraveno pro dostavbu hal. Tu odstartujeme začátkem listopadu,“ řekl s kulatým razítkem v kapse regionální ředitel CTP David Chládek. Ten věří, že první nájemci by se do nových prostor mohli nastěhovat na jaře příštího roku. Součástí dostavby samotných hal bude i dopravní napojení ze Svinarské ulice.

Nevzhledná torza rozestavěných skladovacích hal jsou už od roku 2015 tím prvním, co při vjezdu do krajského města vidí řidiči jedoucí od Ostravy. Před šesti lety totiž začal spor mezi společností CTP a Hradcem Králové a developer stavbu přerušil. Tehdy se totiž ukázalo, že firma začala haly stavět bez stavebního povolení.

V těchto dnech policisté zabývající se toxi kriminalitou obvinili ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 30letého muže z Chlumce nad Cidlinou.
Dealer na sebe sám upozornil. Udal lupiče, kteří ho okradli o výdělek z drog

Dlouhý spor skončil k nevoli velké části Hradečanů o tři roky později smírem. Poté, co zastupitelé schválili dohodu s developerem, hovořil primátor Alexandr Hrabálek (ODS) o příslibu společnosti dokončit haly do konce roku 2019. Jenže ani na konci července 2021 se s dostavbou nezačalo a torza hal tak dál chátrala.

Historie hal CTP v Hradci Králové

Firma CTP začala haly na okraji Hradce Králové stavět na podzim roku 2014. Zhruba o půl roku později firma na několikátou výzvu úřadů stavbu zastavila. Ukázalo se totiž, že ačkoliv je stavba v souladu s územním plánem města a developer měl platné územní rozhodnutí, stavět začal bez stavebního povolení. Ostrý spor mezi CTP a radnicí, který vedl až k žalobě na město, se uklidnil v roce 2019. Firma se městu i jeho obyvatelům veřejně omluvila a v květnu 2019 uzavřela smír s hradeckou radnicí. V rámci dohody zaplatila městu 15 milionů korun, které radnice využila ke stavbě parkoviště u fakultní nemocnice. Od té doby se CTP snaží získat stavební povolení a haly dostavět.