Když Nadační fond proti korupci podal trestní oznámení na developerskou firmu CTP, která se snaží prosadit v Hradci Králové dostavbu skladištních hal, uvítal tyto kroky také aktivista Aleš Dohnal.

Deník získal jeho prohlášení, ve kterém kroky a jednání developerů důrazně odsuzuje a prohlašuje, že společnost se snažila úřady oklamat lživými informacemi. Odezva právníků CTP na sebe nenechala dlouho čekat. Ve svém vyjádření zástupci společnosti uvedli, že se „obviněním" aktivisty budou dále zabývat a plánují další právní kroky.

„Věc byla předána právním zástupcům, kteří jednání pana Dohnala zanalyzují a doporučí další kroky, včetně případných kroků v trestněprávní rovině," dodal vedoucí právního oddělení CTP Luboš Zajíček

Dohnal v nedávné době uvedl, že firma dodala na magistrát, respektive na krajský úřad nepravdivé informace o rozloze jedné z hal. Konkrétně měla  společnost prý v dokumentech  uvést o dva tisíce metrů čtverečních menší rozlohu.

„CTP v Hradci zvolila taktiku slibů a výhrůžek, a tak aby dosáhla svého, hrozí i žalobami a trestními oznámeními. Nicméně do doby, než nějaký konkrétní právní krok učiní, nepovažuji za vhodné se celou záležitostí podrobněji zabývat. Náš cíl, aby haly byli donuceni zbourat, by se tím nepřiblížil ani o milimetr," uvedl Aleš Dohnal.

Trestní oznámení ještě v CTP neznají

Právní oddělení firmy CTP přemýšlí jaké přesné kroky proti aktivistovi Aleši Dohnalovi podnikne.  Na druhou stranu se v blízké době bude muset  zabývat trestním oznámením, které proti společnosti podal Nadační fond proti korupci. V současné chvíli ovšem zástupci firmy obvinění neznají. „Nadační fond proti korupci dle informací z oficiální tiskové zprávy podává trestní oznámení v souvislosti s jednáním společnosti CTP Invest a společnosti PSG a jejich snahou získat dodatečné stavební povolení k rozestavěnému projektu u Hradce Králové. Trestní oznámení společnost zatím neobdržela a je připravena bránit se dostupnými legálními prostředky," stálo v prohlášení firmy CTP.

Jednání s městem

V současné době také není jisté, jaký postoj hradečtí zastupitelé v říjnu zaujmou. Spekuluje se o tom, že by se nakonec s CTP mohli dohodnout. „Bereme na vědomí aktivní postup města, který směřuje k přípravě dohody o narovnání. I přesto, že se ji ještě nepodařilo finalizovat, věříme, že bude připravena k projednání v říjnu," řekl Luboš Zajíček, vedoucí právního oddělení CTP.