Dohoda byla před týdnem zamítnuta kvůli údajnému nesouhlasu sestry Havránkové Jaroslavy Štrosové. Ta však v pondělí se směnou souhlasila.

„Ministerstvo uložilo Ředitelství silnic a dálnic a jeho právníkům provést podrobnou analýzu nově vzniklé situace a navrhnout další postup. Ministerstvo dopravy zároveň uložilo reagovat na dopis právního zástupce paní Jaroslavy Štrosové,“ řekl mluvčí ministerstva dopravy Karel Hanzelka po středečním jednání v Praze. A dodal, že stát měl vždy zájem, aby dálnice D11 byla dostavěna v co nejkratším termínu.

Reagoval tím na tvrzení Havránkové, podle které vládě ani jejím vyjednavačům nejde o dokončení chybějících tří kilometrů dálnice, ale o sjezdy kolem ní pro developery a o to, jak vyvlastnit farmářku způsobem, aby to vypadalo její vinou.

„Se čtyřmi úředníky, kteří se mnou jednali, jsme se viděli všehovšudy pětkrát, vyjednavači za to dostali sedm milionů korun. Vyjednavači jen vysávají státní pokladnu,“ řekla Havránková.

Nedávno se za ni postavil královéhradecký primátor Otakar Divíšek. Vinu za fiasko jednání podle něj nese vláda a její vyjednavači. Spor se vleče již 16 let.