Na pátek dvacátého května nachystali provozovatelé různých kulturních svatostánků pro zájemce z řad veřejnosti poutavé prohlídky. V Hradci proběhne muzejní noc již po čtvrté.

Letošní nabídka je opravdu pestrá a bohatá. Příjemným bonusem pro případné zájemce je rovněž fakt, že nabízené prohlídky jsou zdarma. Navíc jsou na různých místech nachystány doprovodné akce spolu s občerstvením. Muzeum východních Čech v Hradci Králové nabízí následující program, který se ponese v duchu ptačí říše: prohlídka všech výstav a expozic za doprovodu zástupců bájné ptačí říše, interaktivní program k výstavě Predátoři ptačí říše nebo i lukostřelba a mnohé další. Galerie moderního umění nabídne návštěvníkům ke shlédnutí secesní výstavu či grafiky a objekty Lubomíra Přibyla. A i když se to na první pohled nezdá, pod střechami této instituce lze rovněž naleznout opeřence Ve výtvarné dílně si účastníci prohlídek mohou složit papírového tučňáka, jeřába, vlaštovku a mnohé další ptáky.

K dispozici bude i galerie Vladimíra Preclíka nebo expozice ve Stanovicích a Žirče s názvem Příběh utrpení a nadějí člověka, nedaleko Kuksu. Tam bude zase otevřeno farmaceutické muzeum s lékárnou barokní či funkcionalistickou. Divadlo Drak připravilo speciální program, který návštěvníky pobaví, provede všemi zákoutími Labyrintu a zároveň nabídne možnost, jak proniknout do tajů představení. Po dobu muzejní moci budou na vybraná místa jezdit speciální autobusy jednak po měst, ale také na Chlum či Kuks.