Hradečtí hokejisté by si už dnes měli vyzkoušet led. Tedy podle dohody města s firmou ABD Invest, pronajímatelem zimního stadionu.

„Ve smlouvě je jasně napsané, že led v malé hale má být 23. července," prozradil v neděli Aleš Kmoníček, generální manažer klubu. „Měl by být v pondělí. Pokud to tak nebude, poradíme se s právníkem, jak budeme postupovat dál," doplnil.

Sám se byl v pátek podívat, jaká je situace. Nic se nedělo. „Ale kdyby začali ještě v pátek, tak by to do pondělí stihli. Měly by stačit tři dny," vysvětlil manažer.

V neděli v poledne však byl v malé hale, tedy na vedlejším stadionu, stále ještě umělý povrch, na němž se hraje hokej na kolečkových bruslích. A ani Harry Potter, nejslavnější kouzelník světa, by asi nedokázal  za nějakých dvacet hodin nachystat led…

Sehnat reakci společnosti ABD Invest se během neděle nepovedlo, je to poměrně složité. Jednatelka společnosti Hana Zralá odpovídá pouze na mailové otázky.

Pro hokejisty by absence ledu ještě neměla být problematická. Vždyť první den přípravy měl mít stejně jiný program. „Plánujeme, že na led půjdeme ve čtvrtek," říkal nový kouč Martin Hosták, když popisoval, jak bude vypadat týden po návratu z dovolené. Do té doby hráči absolvují tréninky na suchu a také kondiční testy.

Led možná týmu chybět nebude, každopádně jde však 
o další bod sváru mezi městem a firmou ABD Invest. Hradec jí v únoru vypověděl smlouvu s tím, že si kvůli ní přijde ABD neprávem na více než 60 milionů korun. Od té doby běží válka. A bitva o led bude jejím dalším dílem.