Veselou atmosféru si i přes nepřízeň počasí vytvořili také obyvatelé Nového Bydžova. „Od soumraku vytrvale mrholilo a s 18. hodinou  se spustil regulérní déšť.  Posluchači stáli pod deštníky či pod přistaveným stanem. Letos si  sbor připravil nejen  program s hudebním doprovodem, ale i další bonus. U příležitosti letošního dvojitého výročí – 250 let narození a 200 let od úmrtí skladatele Jakuba Jana Ryby  zazněla jeho nejkrásnější a nejznámější Česká mše vánoční. Atmosféra  byla výborná i přes deštivé počasí," popsala večer Ludmila Navrátilová.

V sólových partech se představily hostující  zpěvačky Jana Knížková a Ludmila Kroupová – Horová.  Tenor Jakub Strnka a bas Daniel Pernet jsou chloubou a stálými oporami sboru, který citlivě vedl od dirigentského pultu Jiří Vacek a na varhany doprovázel regenschori kostela sv. Vavřince Ondřej Vávra.

„Ti, kteří se zúčastnili,  prožili večer nejen plný  krásné hudby, ale byli naplněni pokojem a pohodou. Za organizující spolek Laurentius i město Nový Bydžov  přejeme více takových chvil," zakončila Navrátilová.

Podruhé se sešli také v Ohnišťanech, kde se sešlo šedesát lidí. „Uvařili jsme si punč, upekli trubičky. Déšť lidem nevadil. Příští rok chceme v tradici pokračovat," svěřila se starostka Eva Jiříčková.

V Chlumci nad Cidlinou začalo nejvíce pršet právě při zahájení. „Přestalo, když jsme skončili, ale i tak přišlo zhruba 110 lidí. Zazpíval nám chrámový sbor pod vedením kapelníka naší základní umělecké školy. Lidé si akci určitě užili," potvrdil zastupitel Chlumce nad Cidlinou Josef Komárek.