Tak to neváhejte a přijměte pozvání žáků Základní a Mateřské školy Prointepo v Hrubínově ulici v Hradci Králové.

Vystoupí necelá padesátka žáků

Právě ve čtvrtek tu totiž pořádají vánoční besídku a přinejmenším na docela netradičním místě – na půdě hradecké univerzity. „Vánoční akce plná písniček, říkanek a scének v podání necelé padesátky žáků z Prointepa proběhne letos poprvé v prostorách auly Univerzity Hradec Králové v Hradecké ulici. Srdečně zveme žáky, rodiče, kamarády a všechny, co nás mají rádi," láká Karolína Karpašová.

Pomáhají dětem už celých šest let

Vánočně naladit se tedy můžete v aule Pedagogické fakulty ve čtvrtek od čtyř do šesti hodin večer.

Prointepo je soukromé zařízení rodinného typu a zajišťuje péči dětem s tělesným a kombinovaným postižením nebo zdravotním oslabením. V krajské metropoli funguje už šestým rokem.   (zum)

Do Hradce Králové míří módní salon pro pány

Hradec Králové - Společnost LuiLui, přední český made to measure salon se rozhodl otevřít ve čtvrtek 11. prosince v pořadí už svůj druhý Atelier v Hradci Králové.

„Po Praze se tak jedná o další místo, kde se budeme snažit v mužích vzbudit nadšení pro kvalitu, eleganci a tradiční řemeslné dovednosti," říká Petr Bucher ze společnosti LuiLui.

Firma LuiLui spolupracuje s Německou společností Stylers, která dodává pánskou made to measure módu výhradně do západní Evropy – jste tudíž v té nejlepší společnosti pravých gentlemanů.   (re)

Dobrá zpráva pro všechny
Jak se žije duševně nemocným lidem na Hradecku? Co všechno dokáží, s čím musí každodenně bojovat, co jim život znepříjemňuje, co by jim ho naopak ulehčilo a proč vlastně využívají služby hradeckého Centra péče o duševní zdraví?
O tom se můžete přesvědčit už tento čtvrtek. Stačí jen zajít do tohoto centra, které sídlí na Pospíšilově třídě. Od 12 do 18 hodin tu jsou otevřené dveře pro širokou veřejnost. Centrum péče o duševní zdraví letos slaví už patnáct let od svého založení, a kromě hudebního vystoupení, prezentace výrobků klientů, vás tu zítra čeká i taneční zábava.