Klidové zóny a parku by se v budoucnu mohli dočkat obyvatelé Pražského Předměstí. Radnice totiž vyřešila majetkové spory, které projekt brzdily. Konkrétně vznikne zelená zóna v bytové zástavbě mezi ulicemi Hořická a Dukelská.

„Velmi oceňuji práci majetkové odboru, který vyřešil problém s majetkem a nyní pracuje na druhé části parku. Právě v něm by měla stávající cesta z Dukelské třídy navazovat do Hořické ulice, aby lidé měli dobré spojení na terminál hromadné dopravy,“ vysvětlil Hradeckému deníku Jindřich Vedlich, náměstek primátora pro investice.

V první částí, která by měla vzniknout nejdříve, bude dětské hřiště, pískoviště, prostor pro hru pétanque, vodní prvek a samozřejmě lavičky či odpadkové koše.

Park by mohlo oživit také divadlo

Ve druhé polovině zóny má být umělá vodní nádrž a také se uvažuje o menším amfiteátru. „Mohly by zde občas vystupovat menší divadelní soubory,“ dodal Jindřich Vedlich.

V září končí platnost stávajícího územního rozhodnutí, takže město musí zažádat o nové a také před začátkem stavby sehnat potřebné finance.

„Celková cena vybudování parku bude dvanáct a půl milionu korun. Počítáme, že první etapa bude městskou kasu stát šest a půl milionu a druhá šest milionů korun,“ uvedl Jindřich Vedlich.