„Chodím sem pravidelně. Většinou nakoupím nějaké jogurty, pečivo a v sezóně hlavně ovoce a zeleninu, která je kvalitnější než v supermarketech," svěřila se Hradeckému deníku Jarmila Novotná z Hradce Králové.

Na trzích představují své výrobky a výpěstky desítky producentů, kteří kladou ve své činnosti důraz především na kvalitní suroviny, ekologický způsob zemědělství a tradiční způsoby zpracování zdravotně nezávadných surovin bez použití konzervantů a jiných aditiv.

Od dubna se v Gayerových kasárnách vystřídalo tisíce lidí. „Oproti loňskému roku je účast lidí opět o něco vyšší. Co se týče stánkařů, kterých na trzích bývá až čtyřicet, tak jsme také spokojeni. Jen v létě byla menší účast, ale to připisujeme dovoleným a hlavně vysokým teplotám.  Obecně lze říci, že farmářské trhy mají stoupající tendenci. Těším se na další rok," zhodnotil uplynulou sezónu Petr Švihlík z Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti, která trhy pořádá.

Po zimní přestávce se mohou lidé těšit na první jarní trhy v dubnu. Sortiment by měl být stejný jako v letošním roce a měl by se lišit od běžných obchodů.

Návštěvníci zde tak najdou například výrobky z ovčího mléka nebo delikátní a vysoce zdravé tvarohové a kozí sýry, brynza a oštiepky.

Chybět nebude široká paleta pekařských výrobků, ale třeba také nabídky vajíček, brusinek nebo produktů z rakytníku.