Nic už by tak nemělo bránit brzkému zisku územního rozhodnutí na zbývající čtyři etapy revitalizace nejlidnatější ulice v Hradci Králové. Z pěti plánovaných etap rekonstrukce Benešovky je zatím hotová jen jediná. Už šest let je opravená prostřední část ulice. Ve zbylých úsecích se podle plánu radnice začne pracovat nejdříve v roce 2023.

Žádost o územní rozhodnutí na etapy 2, 3, 4 a 5 podalo město začátkem května. Investiční náměstek primátora Jiří Bláha (ODS) na jaře doufal, že se územní rozhodnutí podaří získat do konce roku. Zda se to povede, je ale otázkou.

Protest proti vlkům - Chovatelé z Broumovska se 10. května 2019 poprvé připojili k mezinárodní akci za ochranu pastevectví před vlky.
Chovatelé ovcí na Broumovsku se dožadují toho, aby stát povolil odstřel vlků

Po jeho zisku musí radnice zpracovat projektovou dokumentaci pro stavební řízení a podat žádost o stavební povolení. Po jeho vydání projektant zpracuje zadávací a prováděcí dokumentaci, na základě které město vyhlásí výběrové řízení na zhotovitele. „To by v případě příznivých podmínek mohlo být vypsáno v roce 2023,“ řekl už dříve Bláha.

„Věříme, že tento předvánoční dárek přinese radost všem dvaceti tisícům obyvatel této lokality a že postup dalších prací již poběží bez zbytečných prodlev. Máme dohodu, že pokud směna projde orgány města, pan Moupic ji podepíše,“ uvedla nyní Pourová. Ta o sporu hovořila už na jaře, kdy několikrát vyjádřila přesvědčení, že se brzy vyřeší. Majitel společnosti Emko Milan Moupic má prodejnu v nebytovém prostoru, ze kterého musí kvůli plánovaným pracím odejít. S městem se nakonec dohodl na směně za jiný nebytový prostor jen asi 50 metrů daleko.

HC Mountfield Hradec Králové, Filip Hronek
Hronek zůstává do konce roku v Hradci