Dopravní podnik v pátek ocenil další tři rytíře silnic, kteří ujeli za volantem autobusu nebo trolejbusu vysoký počet kilometrů bez nehody. Karel Šrámek má na svém kontě jeden milion a 750 tisíc kilometrů, Petr Husák a Jaroslav Vašina po 750 tisících.

„Klobouk dolů. Byli bychom rádi, kdyby na takové profesionální i lidské úrovni jako tito byli všichni řidiči. Také jsem jezdil autobusem, tak vím, že to není jednoduché. Dnes bych to už dělat nechtěl,“ prohlásil dopravní policista Stanislav Blažek.

Slovy uznání pro své zaměstnance nešetřil ani ředitel Dopravního podniku města Hradce Králové Miloslav Kulich. „Takových výsledků si vážíme, protože ukazují profesionalitu našich řidičů. Jsme rádi, že jich máme mezi sebou dost,“ řekl.

V dopravním podniku takových borců jezdí skutečně hodně. „Mezi řidiči autobusů je patnáct takových, kteří ujeli více než milion kilometrů bez nehody. Pět z nich dokonce překročilo jeden a půl milionu. Dalších jednadvacet řidičů dosáhlo půl milionu kilometrů bez nehody,“ informoval vedoucí autobusového provozu Zdeněk Chovančík. Jeho kolega Břetislav Lelek řekl, že mezi trolejbusáky je devět šoférů s minimálně půl milionem kilometrů. „dva z nich dosáhli jednoho milionu,“ dodal.

Absolutním rekordmanem v dopravním podniku je však Ivan Veselý, který ujel 2,1 milionu kilometrů bez nehody.