Užijí si nejen děti

Divadlo Drak již tradičně kromě dopoledních představení pro školy a sobotních odpolední pro rodiny s dětmi uvádí jednou až dvakrát do měsíce podvečerní představení inscenací z vlastního repertoáru, zve výjimečné hudebníky a zajímavé divadelní hosty. Nově jsou programům pro dospělé v Draku věnovány pravidelně čtvrteční podvečery.

„Jednou až dvakrát do měsíce v Draku uvádíme program pro odrostlejší publikum. Chceme tak nabídnout zajímavý kulturní program i mladým lidem a dospělým, kteří se běžně do Draku nedostanou. Drak je samozřejmě především divadlo pro děti a mládež, nicméně svou poetikou, atmosférou a kvalitními inscenacemi vždy oslovoval diváky všech věkových kategorií. Tuto tradici chceme rozvíjet a více se otevřít i studentům a mladším divákům, kteří třeba ještě nemají vlastní děti a tak je ani nenapadne, že by v Draku našli vhodný kulturní program. A aby naši diváci měli ve svých kalendářích nějaký pevný bod, se kterým mohou počítat, rozhodli jsme se ustálit program pro dospělé na čtvrtek," vysvětlil dramaturg Divadla Drak Tomáš Jarkovský.

V loňském roce Drak uvítal ve Studiu například Lenku Dusilovou, kapelu Zrní, DVA, divadlo Vosto5 a další. Ve čtvrtek 30. dubna v Draku vystoupí Monika Načeva a Michal Pavlíček.

Potkají se osobnosti

„Inscenace Amundsen kontra Scott, kterou zítra uvedeme v rámci čtvrtků pro dospělé, měla premiéru na podzim loňského roku. Vychází ze strhujícího deníku Roberta F. Scotta, který se roku 1910 vydal na cestu za svým životním snem, dobytím jižního pólu, a vzdává hold jeho čestné porážce. Po letech se tu navíc v nové inscenaci na jevišti setkávají dvě stěžejní drakovské osobnosti, Václav Poul a Jiří Vyšohlíd," dodal Jarkovský.

Po představení proběhne v divadelním klubu Divadla Drak setkání s režisérem Janem Bornou.

„Divadlo v roce 2018 čeká významné jubileum a k této příležitosti uvádíme sérii ohlédnutí do historie Draku, setkání s významnými osobnostmi, současnými a bývalými spolupracovníky divadla," prozradila dramaturgyně Dominika Špalková.   (jap, bk)