Ulici už opatřili novými dopravními značkami, které mimo přikázaných směrů nově upravují také rychlost na 30 km/h. Už téměř dva měsíce trvající úpravy v ulici skončí zřejmě v polovině června.

Dobrá zpráva…pro všechny

Hradec Králové - Lékařská fakulta Univerzity Karlovy a Základní umělecká škola Střezina se sídlem v Hradci Králové pořádá výstavu prací žáků 2. stupně výtvarného oboru (15 – 19 let) na téma Slovo. Vernisáž se koná ve středu v 17 hodin v Galerii Na Hradě v ulici Na Hradě v Hradci Králové. Výstava bude otevřena do 18. června. Návštěvníci se na ni mohou přijít podívat v otevírací době od pondělí do pátku od 8 do 18 hodin.

Od sousedů: Pozvánka na dlouhý tah po hospodách celého světa

Královéhradecko - Unikátní výstavu ručně malovaných pivních tácků připravili nadšenci v Záměli na Rychnovsku. V hostinci U Karla IV. jsou k vidění malá umělecká díla Miroslava Němečka. „Je to vůbec poprvé, co tuto unikátní sbírku vystavujeme v tak velkém měřítku," říká předsedkyně občanského sdružení Má vlast – můj domov Marie Trejtnarová. Miroslav Němeček byl povoláním písmomalíř, a tak tácky z celého světa, které časem posbíral, přemaloval do větší podoby. Ojedinělá výstava je přístupná každý všední den  
od 7 do 15 hodin a také v sobotu 30. května, kdy zde oslaví Svátek sousedů.