Magistrát bude mít o dvě kabiny víc už v brzké době. V praxi to znamená, že bude odbaveno více klientů v kratším čase. Navíc od včerejšího dne mohou rodiče s dětmi sledovat frontu online přímo z dětského koutku na magistrátu a k přepážce přijít těsně před vyvoláním svého terminálového čísla.

„Finančně, prostorově i stavebně jsme připraveni na další dvě kabiny už delší čas, ale bez požehnání ministerstva nebylo možné se s problémem vypořádat. Jedině ministerstvo disponuje touto technikou a může ji zprovoznit a úřadům pronajmout," vysvětlila Ľudmila Ducháčová ze správního odboru Magistrátu města Hradec Králové.

Až do konce června budou občanům k dispozici pracovníci na přepážkách od pondělí do čtvrtka do sedmnácti hodin a v pátek do dvanácti hodin. Značné množství lidí odbavili úředníci i o květnových pracovních sobotách. „Během tří pracovních sobot, kdy jsme vycházeli vstříc mimohradeckým klientům a těm, kteří nemají šanci přijít v týdnu, jsme odbavili skoro tři stovky žadatelů," uvedla Ľudmila Ducháčová.