Sobotní dopolední čas patřil již tradičně hradeckým farmářským trhům, které se konaly v Gayerových kasárnách. Druhý víkend v měsíci byl v Hradci věnován kvalitním produktům či voňavým pokrmům. I přes chladnější počasí přišlo do areálu kasáren mnoho lidí, kteří se například chtěli předzásobit trvanlivými potravinami na zimu. Měli poslední příležitost, protože farmářské trhy pro letošní kalendářní rok skončily.

„Přišli jsme sem s manželem koupit česnek, nějaké sýry a hlavně dobrý chléb. Nezapomněli jsme ani na vnuka, máme pro něj koláče,” řekla návštěvnice farmářských trhů Jarmila Průchová.

Na příští sezonu chystají organizátoři novinku. „Napřesrok zvažujeme zvýšit frekvenci trhů jednou za čtrnáct dnů, a to od dubna do listopadu,” prozradil ředitel hradeckého Adalbertina Miroslav Franc, který si zároveň pochvaluje, že dosud nezaznamenali stížnosti zákazníků na kvalitu nabízeného zboží. „Dáváme přednost regionálním producentům a zpracovatelům, jejichž produkty známe a jsme přesvědčení o jejich kvalitě. V případě, že si nejsme zcela jisti, tak vyžadujeme předložení příslušných certifikátů a potvrzení o původu zboží,” uzavřel Franc. V letošním roce se trhů zúčastnilo 240 prodejců a počet návštěvníků organizátoři odhadují na 16 tisíc.