„Pohybové divadlo, které je na festivalu prezentováno, bylo označeno uměním XXI. století, zejména pro jeho srozumitelnost a neexistující jazykové bariéry. Přesto, že se toto umění v bývalém Československu nemohlo svobodně rozvíjet, od roku 1989 zaznamenalo nebývalý rozvoj a dnes již zcela drží krok se světovou scénou," vysvětluje Petr Švihlík ze spolupořádající Hradecká kulturní a vzdělávací společnosti.

Jak se stát superhrdinou?

Diváci si můžou těšit na domácí Taneční divadlo Honzy Pokusila, na originální choreografii o tom, jaké je to stát se superhrdinou, nebo na představení pojmenované Quilombo. Za tímto unikátním projektem stojí tanečnice a performerka Patricie Poráková, která nechá diváky nahlédnout do fascinujícího světa argentinského tanga. „Tango je tanec, ve kterém se jedno tělo ztrácí v druhém. Tango – tanec, který se děje stejně tak jednoduše jako dýchání. Tak, jak jsme schopni cítit a vnímat v běžném životě, klidně obyčejně třeba na ulici…," popisují zážitek organizátoři.

Tango – ohnivý tanec plný vášně

Efektivní spojení tance a divadla si můžete spolu s Deníkem vychutnat i vy. Na 10. června od 19 hodin pro vás, naše čtenáře, máme několik volných lístků na představení Quilombo. Jak je získat? Stačí, když odpovíte v úterý (26. 5.) do 14 hodin na jednoduchou soutěžní otázku, která zní: „Ze které země pochází vášnivý tanec tango?". Odpovědi spolu se svým kontaktem posílejte na e-mail veronika.skrivanova@denik.cz.