Krajská metropole zažije hned začátkem srpna zbrusu novou akci plnou adrenalinových sportů a muziky. Návštěvníkům bude z některých vystoupení tuhnout krev v žilách. Neuvěřitelné dobrodružství plné muziky a netradičních sportů čeká letos v létě na návštěvníky Festival parku v areálu letiště.

Společnost WTF Entertainment pro ně chystá úplně první ročník festivalu Metal, který se uskuteční devátého srpna.

Novinka na české festivalové scéně

„Je to naprosto nový typ zábavy, který na české festivalové scéně chybí. Proto jsme se také rozhodli jej zorganizovat,“ vysvětlila zrod myšlenky Barbora Vokatá z pořadatelské agentury.

Festival Metal bude kombinací hudebních lahůdek spolu s adrenalinovými sporty. Ty si budou moci návštěvníci především vyzkoušet, ale nebudou chybět ani exhibice profesionálů.
„Nechceme zatím prozradit úplně všechno, protože přípravy celé akce běží na plné obrátky. Z hudebníků, kteří se v Hradci představí, teď neuvedeme ani jedno jméno. Bude to velké překvapení,“ poznamenala tajemně Vokatá.

Ze sportů, při kterých však návštěvníkům ztuhne krev v žilách, budou nejspíš největšími lákadly skate rampa a horolezecká stěna. Skate rampu navíc plánují organizátoři aktivně propojit s nově rekonstruovaným skate parkem v Šimkových sadech. „Na systému fungování teď pracujeme, ale rozhodně to bude netradiční zážitek,“ poznamenala Barbora Vokatá.

Kromě toho si své šoférské umění vyzkoušejí řidiči i neřidiči na motokárách nebo se budou moci projet na minibiku.

Exhibice Monster Trucků nezklame

Hlavním magnetem, na který organizátoři spoléhají, bude exhibice Monster Trucků.
Své umění a neskutečné kousky předvedou také špičkoví jezdci na FMX a BMX kolech. „Zvláštností, kterou chystáme, je snowboardový svah, na němž se uskuteční jedna z mnoha show,“ dodala.

V areálu hradeckého letiště tak vyroste hromada umělého sněhu, po níž se budou na prknech prohánět „profesionální“ snowbordisté. „Je to skutečně tak. Nejedná se o žádný vtip,“ ujistila nás Vokatá.

Lístky prozatím v prodeji nejsou, ale organizátoři slibují, že tento stav nebude trvat dlouho. „Vstupné na celý den by mělo být kolem pětistovky. Jinak hodláme nabízet také rodinné vstupné a kupříkladu i dětské slevy,“ doplnila na závěr Barbora Vokatá.