Teploty jsou příjemně letní přes dvacet stupňů a již lákají první nedočkavce k vodě. Proto se také jako první na Královéhradecku dnes návštěvníkům otevře Flošna. Potvrdila to mluvčí hradeckého magistrátu Magdaléna Vlčková.

Mezi koupališti na Královéhradecku jako jediné. Ty ostatní počítají s tím, že brány otevřou k 1. červnu.

„Zatím voda nebude ve všech bazénech vyhřívaná, návštěvníci se mohou osvěžit nebo se jen opalovat," uvedla Jaroslava Bernhardová, ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové, která se o provoz Flošny stará.

Dětský bazén: voda bude mít 26 stupňů

Podle ní ale přece jen platí jedna výjimka. Dětský bazén bude od začátku vyhřívaný, a to na šestadvacet stupňů.

„Otevírací doba bude od 10 do 18 hodin, vstupné na celý den při nevyhřívaných bazénech činí 50 korun v hotovosti, 45 korun městskou kartou a 35 korun na čipové hodinky," doplnila Jaroslava Bernhardová.

Ostatní areály se 
na sezonu chystají

V Třebechovicích, Lodíně, Chlumci i v Novém Bydžově zřejmě začnou 1. června, nemají výhodu vyhřívaných bazénů.

„Pokud nám vyjde počasí můžeme začít se čtrnáctidenním předstihem. Ale jisté to není," uvedl ředitel třebechovických technických služeb Jan Solanič. Zatím areál upravují, lesopark rozkvétá 
do krásy.

Totéž platí o lodínském areálu, který loni mezi téměř 1600 kempy skončil na 17. místě 
a patřičně si toho váží. „Do oprav v kempu i na koupališti jsme dali milion korun. Začneme 1. červnem," řekl vedoucí lodínského koupaliště Miroslav Kout.

Také v Chlumci a v Novém Bydžově otevřou 1. června. „Když to dovolí počasí, začneme s předstihem," řekl Karel Rygl z Bydžova.

Co nového na koupalištích?
• Hradec již otevírá Flošnu dnes, koupaliště v Třebechovicích pod Orebem, Chlumci nad Cidlinou, Lodíně a Novém Bydžově začnou od 1. června.
• Lodín v příští sezoně postaví další budovu s tělocvičnou, posilovnou či saunou. Letos do údržby kempu a koupaliště investovali jeden milion korun.
• V Třebechovicích opravili bazény, mají nový dávkovač na úpravu vody a upravený lesopark bude lákat k posezení.
• V Chlumci postaví deset nových chat se zastřešenými terasami 
a nabídnou zbrusu nové sociální zázemí.