I když se reprezentanti do Jihoafrické republiky neprobojovali, Češi zkoušejí své štěstí ostošest. Do sázkových kanceláří jich nyní proudí mnohem více než obvykle. Tipaři rozhodně „neškudlí“ a po kapsách nosí tikety za tisícovky.

„Lidé sázejí řádově tisíce. Myslím, že na mistrovství světa sázejí i ti, kteří normálně přes rok sázet nechodí,“ říká Jiří Vognar z pobočky Tipsportu v hradecké Slezské ulici. V sázkové kanceláři Fortuna vyplatili podle tiskového mluvčího Petra Šraina zatím nejvyšší částku devadesát tisíc korun šťastlivci, který správně uhodl všechny výsledky zápasů na svém tiketu.

V sázkových kancelářích Chance tipaři převážně sází na jednotlivé zápasy. Velmi oblíbené jsou také sázky na pořadí ve skupině či celkové pořadí a na vítěze mistrovství. Neméně oblíbenými jsou sázky na výsledky poločasů či přesné výsledky.

„Dosud nejvyšší sázky jsme přijali za sto tisíc korun. Jeden z těchto sázkařů tipoval, že se celkovým vítězem mistrovství světa stane Argentina. Pokud tento tip vyjde, sázkař vyhraje 750 tisíc korun,“ prozrazuje Ondřej Rajšner z Chance. Ve Fortuně zatím zaznamenali nejvyšší vklad dvě stě tisíc korun.
Dalšími adepty na vítězství mistrovství světa jsou podle sázkařů Brazílie, Nizozemsko, Španělsko nebo Anglie.

LENKA KAŠPAROVÁ