PŘEDCHOZÍ DÍLY
NAJDETE ZDE.

Lámete si hlavu nad tím, proč jsme ho tedy předělávali? Původně jsme to totiž dělali pro sebe, osud však naše plány změnil. A rekonstruovat byt s vidinou, že ho prakticky hned po dodělání někomu nastrčíte k vybydlení, to není moc příjemný, natož povzbudivý pocit.

My jsme se však nenechali odradit a stále jsme se utěšovali tím, že si budoucího nájemníka budeme moci vybrat. V duchu jsme viděli ty zástupy lidí, které se do našeho bytu hrnou a po prohlídce se překřikují, kdo že si ho vezme. Nakonec samozřejmě došlo i na dražbu a nejvyšší nabídce jsme ho pronajali. Ve snech je všechno tak krásné a jednoduché!

První šok nastal v okamžiku sondování trhu. Tolik bytů k pronájmu a za tyhle ceny? Krize se projevila i zde. Není to tak dlouho, co mnoho lidí kupovalo byt s vidinou snadného zisku. Dnes je většina těchto bytů buď zase na prodej, nebo pod cenou pronajímána.

Že bychom takhle dopadli také? Kdepak, musíme to udělat jinak. Základem jsou fotky, poté popis vybavení a nakonec nepřepálit cenu. Těžko, opravdu těžko se nám inzerát podával. Stále jsme se s pronájmem nemohli vyrovnat, neboť jsme si předělaný byt ani nestačili užít. Ještě před týdnem byly všude krabice, vybalené nářadí i materiál, zabalený nábytek, atd. O nějakém pořádku se také mluvit nedá. A najednou? Najednou máte před sebou krásný a čistý byt, který se těší na nového nájemníka. Tohle je přímo k naštvání.

Psi nebo děti?


První zavolání na inzerát na sebe nenechalo dlouho čekat, další brzy následovala. Jeden chtěl balkon, druhý parkoviště na tři auta, další zase neprůchozí místnosti. Zajímavé byly i praktiky realitních kanceláří. Zprvu předstírají vážného zájemce, a jakmile dojde na prohlídku, nestačíte se divit. To jim téměř podepíšete cokoli, hlavně aby už byly pryč.

Den našeho odjezdu k protinožcům se neúprosně přibližoval a my měli na výběr stále jen dva vážné zájemce. Ironií osudu je, že oba patřili do rizikové kategorie psi/děti. Zvolili jsme děti. Jak tohle dopadne?

Tak zase příště!
Hablerovi