Partneři by měli nečekanou dohodu, o níž se však 
v zákulisí mluvilo již delší dobu, oznámit dnes.

Přesto už včera Ladislav Pavlík, tiskový mluvčí HB Reavis připustil, že pakt 
s ECE je blízko: „Přebíráme ten projekt na sebe, vstupujeme do něj. Nelze to však udělat jen tak, že se dohodneme s ECE. Teď bude záležet na zastupitelích, jestli budou chtít převést smlouvy."

Proč má ECE v plánu ustoupit do pozadí? „V budoucnu se hodláme zaměřit zejména na správu a nákup stávajících center," vysvětlil jednatel Josef Tobek.

Třetí důležitá strana se včera k obchodu nevyjádřila. Město, jež je klíčovým hráčem, protože jde o jeho pozemky, odmítlo akci zatím komentovat.

V případě, že zastupitelé vstup HB Reavis posvětí, přichází na scénu zásadní otázka. Jaký vliv bude mít změna na stavbu fotbalového stadionu, což je v tomto případě zásadní zájem města?

„Chceme to převzít včetně závazků, jako je podílení se na modernizaci stadionu," tvrdil mluvčí Pavlík.

Modernizace je slabé slovo, aréna prostě musí v Hradci vyrůst nová, na čemž se shodují i odpůrci projektu ECE. Těm vadí, že by vedle stadionu stálo obchodní centrum.

V případě, že se do projektu vrhne HB Reavis, však může být všechno jinak.

Developerská skupina se totiž nevzdává plánu postavit obchoďák u Koruny, a proto by bylo nelogické, aby sama sobě stvořila ve stotisícovém městě obřího konkurenta.

Podle informací Hradeckého deníku je ve hře varianta stadionu bez centra či s výrazně menším.

Podle nynějších plánů by vedle sídla fotbalistů měl stát moloch o rozloze 36 tisíc metrů čtverečních a se sto třiceti obchody. Stadion má mít kapacitu 12 tisíc diváků.