„Vratislav fotbal úplně pohltil a bylo znát, že obyvatelé Vratislavi si konání mistrovství Evropy pořádně užívají. Pro nás je určitě příjemné, že Poláci mají k nám, svým jižním sousedům, velké sympatie. Takový fotbalový svátek bych přál třeba i Hradci, i když je daleko menší než dolnoslezská metropole. Fotbalové nadšení i pohostinnost byla znát na každém kroku," 
popsal svoje dojmy hejtman Franc.

Královéhradecký hejtman vyrážel v pátek na fotbalové mistrovství z Hradce již v deset hodin. „Vyráželi jsme dříve, protože jme si naplánovali setkání s panem maršálkem už po poledni. Možná i díky tomu byla cesta do Vratislavi naprosto plynulá a nezdržely nás na hranicích žádné kontroly ani zácpy. Silnice na polské straně nejsou špatné a i vjezd do hlavního města Dolního Slezska byl přehledný," doplnil hejtman.

Hejtman Franc sledoval na vratislavském stadionu nejen večerní zápas českých reprezentantů s Ruskem, ale na stejném místě také přímý přenos úvodního varšavského utkání domácích Poláků proti Řecku na velkoplošných obrazovkách.

„Vratislav i díky mistrovství Evropy získala skutečný fotbalový chrám, který bychom pochopitelně ocenili i u nás. Osobně jsem byl moc zvědavý na výkon hradeckého odchovance Václava Pilaře, kterému jsem za vzornou reprezentaci kraje udělil koncem loňského roku hejtmanskou medaili," doplnil Lubomír Franc.