Spolu s Pardubickým krajem zde otevře stánek společné expozice východních Čech, kde turistům představí největší lákadla v regionu i skryté a neobjevené poklady.

„Královéhradecký kraj propagujeme všemi dostupnými prostředky. Náš region je turisticky velmi oblíbený a vyhledávaný,“ uvedl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán, který v doprovodu radního Pavla Hečka, do jehož gesce spadá regionální rozvoj a cestovní ruch, slavnostně otevřou východočeský stánek na veletrhu dnes v 10:45. Na loňský Regiontour přivezli zástupci Královéhradeckého a Pardubického kraje loutkářskou maringotku, aby připomněli dlouholetou tradici loutkářství ve východních Čechách a reagovali tak na zapsání loutkářství na seznam světového dědictví UNESCO. Letos se návštěvníci podívají do prvorepublikové kavárny se stylovou obsluhou. Toto téma bylo vybráno u příležitosti stého výročí založení samostatného československého státu.

Stěny této pomyslné kavárny neboli Salonu republiky ozdobí secesní lustry a židle a také portréty Karla Čapka. Na stánku návštěvníci ochutnají regionální piva a krajové speciality. Budou si moci poslechnout vystoupení studentů umělecké školy, kteří budou hrát na piano. Této možnosti ostatně mohou využít také samotní návštěvníci. „Naším záměrem je v Brně prezentovat skvělé turistické aktivity našeho kraje a informační zdroje, kde je najít. O životních stopách rodiny Čapků se návštěvníci budou moci dozvědět z nově vydané mapy, vydali jsme rovněž mapu pivovarů,“ popsal nabídku kraje Pavel Hečko.