„Vážený pane Martínku, nezlobte se, ale toto už přeháníte. Je to vaše hloupost, či jen typicky socanský populismus!“ rozhněval se Radim Jančura nad otázkou pardubického hejtmana v on–line rozhovoru, proč jeho žluté autobusy nejezdí také po malých obcích.

„Vy jste hejtman, řídíte kraj. A právě Váš kraj si objednává a tučnými dotacemi platí ztrátu a zisk tzv. objednávaným dopravcům, kteří zajišťují tzv. dopravní obslužnost ve vašem kraji - a to jak u vlaků, tak i u autobusů. Takže řekněte už pravdu, že regionální dopravu, autobusy i vlaky jsou slušně dotované, je to větší kšeft, než nedotované dálkové autobusy! Jak můžete takto lhát? Že se nestydíte, vyzývám vás, odstupte, jste hloupý hejtman, který nemá ani páru, co si a za kolik si objednává dopravu ve vlastním kraji!“

Jančura rovněž osočil Martínka, že nerespektuje stanovisko českých i evropských úřadů včetně samotných občanů.

„Víte, když politikům dojdou argumenty, tak lžou. Moje babička říkavala „ten kdo lže, i krade…“. A vy hejtmané jste nám daňovým poplatníků vzali navíc 22 miliard, které jste mohli použit třeba ve zdravotnictví, ve školství, ve výstavbě domovů důchodců, prostě tam, kde jsou tyto peníze potřeba,“ napsal v on–linu Jančura Martínkovi.

ON-LINE S PARDUBICKÝM HEJTMANEM RADKO MARTÍNKEM ČTĚTE ZDE

První přestřelka mezi nimi vypukla poté, co Jančura Martínka nedávno označil za hloupého hejtmana. Hejtman reagoval nikoliv žalobou, ale „květinově“. Koupil mu bonboniéru Modré z nebe, jako narážku na Jančurovy sliby, které jsou podle sociálních demokratů nereálné.

PARALELNÍ ON-LINE S RADIMEM JANČUROU ČTĚTE ZDE