Třicátý červnový den má být tím posledním, kdy by hradecký hokejový klub měl „bydlet" tam, kam tak nějak patří, tedy na zimním stadionu.

Firma ABD Invest, pronajímatel objektu, mu totiž dala výpověď. Viní ho, že na nájemném dluží 20 milionů korun. Za vším je spor o platnosti smlouvy mezi Hradcem Králové a ABD, který vyvolalo město označením kontraktu za neplatný.

A hokejisté jsou tak trochu jako rukojmí. Budou opravdu dnes muset vyklidt šatny, kanceláře?

„Minimálně do pondělí se nebude dít nic. Vstoupili jsme do jednání s ABD Invest a požádali jsme společnost, zda by se nešlo dohodnout na dvouměsíčním moratoriu. Tím by město získalo čas na jednání," prozrazuje Martin Soukup, náměstek primátora a zároveň předseda představenstva hokejového klubu.

ABD se v pátek nevyjádřilo, na otázky zaslané emailem nereagovalo.

O víkendu by však každopádně nemělo na stadionu proběhnout žádné silové řešení. „Myslím, že potíž může nastat až ve chvíli, kdy bude potřeba dělat led," naznačil primátor Zdeněk Fink.

Klub je však připraven tyto provozní záležitosti zajistit sám. „Hokej je připraven prokazatelné náklady uhradit. Nemělo by se jednat o nic zásadního. Mělo by jít o částky v desítkách tisíc korun," věří náměstek Soukup.

Zásadním datem pro klub by se mohl stát 23. červenec. 
V ten den se vrací po dovolené do práce hráči prvního mužstva – a začnou se chystat na novou sezonu. „Věci máme normálně v kabině. Počítáme s tím, že si zainteresované strany sednou ke stolu a dohodnou," říká trenér Martin Hosták. „Věřím, že budeme normálně fungovat. Vždyť stěhování je nereálné."