V Krkonoších mají lyžaři stále z čeho vybírat. Špindlerův Mlýn hlásí okolo půl metru sněhu, Horní Mísečky dokonce 90 centimetrů.

Večerní lyžování v nejvýše položeném skiareálu ale už skončilo. Na Černé hoře leží od 30 do 80 čísel sněhu, otevřeno je 9 kilometrů sjezdovek. Sáňkařská cesta z Černé hory do Janských Lázní je uzavřena, pro letošní sezonu skončilo i večerní lyžování na sjezdovce Protěž.

Podobné sněhové podmínky hlásí Pec pod Sněžkou. Všechny sjezdovky jsou otevřeny i v Harrachově. O prodlouženém víkendu mohou lyžaři zavítat také do menších středisek – Strážného nebo Mladých Buků.

Avšak i největší střediska v Krkonoších v posledních dnech pocítila úbytek lyžařů. Lyžařská sezona prý ale bude navzdory deštivému počasí pokračovat i po Velikonocích. Ve Špindlerově Mlýně se bude lyžovat do 18. dubna, na Mísečkách zřejmě až do začátku května. Na svazích leží půl metru technického sněhu beze stop po oblevě. Na hřebenech Krkonoš platí druhý stupeň lavinového nebezpečí z pětibodové škály.

Sníh postupně mizí i z běžeckých stop. Jizerskou magistrálu rolba upravila naposledy v neděli. Vyznavačům běžek ale stále Jizerské hory i Krkonoše nabízejí desítky kilometrů tras.

V Říčkách a Deštném v Orlických horách se sezona završí v pondělí. V Říčkách jsou v provozu všechny tři sjezdovky, a to bez vydřených míst, v Deštném ale už rozhrnují poslední zásoby sněhu. V areálu v Sedloňově plánují v sobotu poslední noční lyžování.

Sezona už naproti tomu skončila na Vysočině, v Malé Moravě i dalších níže položených areálech. (čtk, zprav)