Letos se letní školy účastní 65 studentů ze sedmi zahraničních, především asijských, prestižních univerzit.

Výuka v hlavních odborných blocích je doplněna širokou nabídkou volitelných předmětů (čeština, anglická konverzace, němčina), návštěvou prestižních firem (např. Škoda Auto Mladá Boleslav, Microrisc Jičín, Foxconn Pardubice atd.) a samozřejmě širokou nabídkou kulturně-společenských aktivit. Návštěvy firem mají za cíl seznámit zahraniční studenty se skutečným firemním prostředím, vedením, organizací a obchodními praktikami firem v České republice, především pak ve východočeském kraji.

V rámci dalších aktivit jsou studentům nabízeny prohlídky města Hradce Králové, Prahy, Jaroměře, Dvora Králové a dalších zajímavých míst, především u nás v Královéhradeckém kraji.

„Našim cílem je prezentovat studentům ze zahraničí nejenom kvalitní odbornou výuku v anglickém jazyce na Fakultě informatiky a managementu UHK, ale také propagovat úspěšné místní firmy a turisticky atraktivní destinace východních Čech. Věříme, že absolventi letní školy se pak budou do Hradce Králové vracet jako úspěšní podnikatelé, nebo jako turisté,“ uvedla Dagmar El-Hmoudová z hradecké univerzity.

Ilustrační foto.
Dobrovolníci z různých částí světa se sešli v Borohrádku