Město chce na projekt v hodnotě přesahující 150 milionů korun čerpat především z dotace IROP. Cílem memoranda je poskytování znalostí a zkušeností jednotlivých partnerů, a také nezbytná součinnost nejen při tvorbě, ale i při samotné funkci tohoto v Česku ojedinělého projektu. Aktuálně město zadalo architektonicko technologickou studii a společně s partnery pracuje na obsahové náplni centra.

O centru
- Jedná se o polytechnické přírodovědné výchovné a výukové centrum.
- Fungovat má v budově 
bývalé základní školy T. G. Masaryka v Lipkách.
- Partnery jsou vysoké školy.

Hradec Králové jako významné centrum vzdělanosti v oblasti lékařských, farmaceutických a biotechnologických věd v České republice chce i nadále rozvíjet nadstandardní vzdělanostní potenciál v těchto oborech. S ohledem právě na tuto skutečnost hodlá město v následujících letech vybudovat moderní a v Česku unikátní vzdělávací centrum podpory zaměřeného na přírodní vědy o člověku.

„Jsem rád, že se myšlenka polytechnického přírodovědného výchovného a výukového centra posouvá směrem k realizaci. Podpis memoranda o spolupráci je pouze vyjádřením vůle jednotlivých subjektů se na ní podílet. Jistota realizace projektu je ale ještě daleko a záleží zejména na smysluplné náplni a na realizačních a provozních nákladech ze strany našeho města," uvedl primátor města Zdeněk Fink.

Toto centrum má sloužit žákům základních i středních škol. Zapojeny by měly být i školy vysoké, zejména ty, které ve městě s tímto zaměřením působí.

Právě ony se staly díky memorandu partnery tohoto projektu, společně s fakultní nemocnicí a také Centrem investic, rozvoje a inovací.