Lesní asfaltové cesty v hradeckých městských lesích čekají v nejbližších dnech opravy, první fáze proběhne již ve čtvrtek 4. a v pátek 5. května. Jedná se o část asfaltového okruhu, konkrétně úsek od ulice Na Hrázce směrem ke kempu Stříbrný rybník. Návštěvníci rekreačních lesů by měli v místech stavby dbát zvýšené opatrnosti.

„Opravován bude úsek cca 300 metrů, který byl nejvíce poškozen kořeny stromů, především topolů. Ty při růstu pod vozovku poničily její povrch a vznikly tak nerovnosti, které mohou být při rychlejší jízdě pro cyklisty a in-line bruslaře nebezpečné,“ uvádí Milan Zerzán, ředitel Městských lesů Hradec Králové. Úsek bude opravován v celé šíři vozovky a po dobu oprav zde nebude možný průchod či průjezd veřejnosti.

Už při podpisu koaliční smlouvy loni v listopadu to skřípalo. Jan Holásek (vlevo) podepsal dohodu jako poslední z leadrů pětikoalice. Pro "své" hnutí Rozvíjíme Hradec ji nepovažoval za dobrou. Primátorka Pavlína Springerová sedí vpravo.
Kdo povede Hradec? Osekaná koalice vyhlíží odpadlíky, program chce zachovat

Druhá fáze oprav je naplánována na 17. a 18. května, kdy bude provedena oprava lesní asfaltové cesty Písečnice v úseku od Nového Hradce Králové po hájovnu Černá stráň. „Tato cesta byla stavěna v roce 2004 a opravu si již zaslouží. Doposud sloužila dobře, ale v některých místech i zde došlo k poškození vozovky kořeny přilehlých stromů. Vzniklé trhliny by se časem zvětšovaly a mohlo by dojít k vážnějšímu narušení povrchu cesty,“ doplňuje Milan Zerzán. Cesty budou v tomto případě nadále přístupné veřejnosti.

V obou případech bude třeba, aby návštěvníci městských lesů dbali v okolí strojů zvýšené opatrnosti, řídili se pokyny pracovníků a dodržovali všechna opatření, která slouží především k zajištění jejich bezpečnosti.