Nechyběly na něm hvězdy českého hudebního nebe jako Aneta Langerová, Marpo, Wohnout, Vypsaná Fixa, Sto zvířat, UDG, Skyline, Majk Spirit a mnoho dalších. Vyprodáno bylo již dlouho dopředu.

Majáles bývá nejčastěji označován jako studentská slavnost svobody, vlastních názorů a příchodu jara.

V rámci bohatého doprovodného programu majálesových oslav, který odstartoval v polovině dubna vztyčením tradiční májky na Masarykově náměstí, se v Hradci konaly nejrůznější studentské akce. Na Tylově nábřeží se například opět přestavily jednotlivé fakulty hradeckých vysokých škol, v doprovodném programu nemohl chybět ani oblíbený florbalový turnaj či čtvrteční jízda městem na kolečkových bruslích. Té se i přes nepříliš vlídné počasí zúčastnilo několik desítek sportovních nadšenců.

MAJÁLES SLEDOVALI POLICISTÉ
Speciální opatření připravila po dobu včerejšího Majálesu Policie ČR. Tým 10 policistů se soustředil hlavně na požívání alkoholu u mladistvých, kontroly se týkaly také řidičů, hledaných osob, a nelegálního pobytu cizinců na našem území. Podle policejní statistiky došlo po dobu konání akce pouze ke čtyřem méně závažným přestupkům, tři se se týkaly veřejného pořádku a jeden bezpečnosti silničního provozu.

Po celou dobu Majálesu nebyl spáchán žádný závažnější delikt nebo trestný čin. Celkově hodnotí Policie ČR celou akci jako pohodovou a klidnou.

Zdroj: Youtube