Již na podzim by se k systému platby za parkování, který lze nyní provádět buď vhozením drobných do parkomatů, nebo platbou přes prémiovou sms, měly přidat další dva způsoby placení. Oba však spojuje jedno, bude se jednat o bankovní převod.

„Jedna z novinek umožní lidem platit přímo z bankovního účtu pomocí on-line aplikace SEJF," informoval manažer firmy ISP Jiří Holubec s dodatkem, že do tohoto systému je již zapojeno dalších zhruba 20 měst v republice. „Navíc ho nabízí i hradecká fakultní nemocnice," dodal Jiří Holubec.

Provozovatel hradeckého parkování chystá na podzim dvě novinky. Jednou z nich bude aplikace SEJF, o kterou projevila zájem i hradecká Fakultní nemocnice.

„Stejnou aplikací tak budou moci zaplatit obyvatelé nebo návštěvníci města, ať již parkují v rámci ISP v Hradci Králové nebo při návštěvě nemocnice," uvedl manažer firmy ISP Jiří Holubec.

Co je SEJF?
SEJF je aplikace pro chytré telefony umožňující bezpečné bezkontaktní i bezhotovostní platby.

Platba kartou

Další podzimní novinkou pro motoristy má být rozšíření stávajících parkomatů o možnost zaplatit vyhrazené stání pomocí platební karty.

„V obou případech se bude jednat o rozšíření virtuálního kanálu, který lidé čím dál více využívají. Reagujeme tak na poptávku, kdy ne každý člověk má u sebe při parkování drobné a ne každému se chce posílat sms zpráva," uvedl Jiří Holubec s tím, že první parkovací automaty s možností platby přes platební karty by se měly objevit v samém centru města.

„Tyto automaty budou osazeny jak „šuplíkem" pro využití karet s bezkontaktním modulem, tak i čtečkou kontaktních karet," uvedl manažer firmy ISP Jiří Holubec.