Slavnostní zahájení, do kterého se s nevyzpytatelnou elektronickou mouchou připletli i herci britského souboru rozesmálo nejen diváky, ale i samotné aktéry – primátora Zdeňka Finka, ředitelku Klicperova Divadla Evu Mikulkovou, Elišku Finkovou z divadla Drak i Martinu Erbsovou z Open Air scény.

V tomto duchu pak pokračovalo úvodní představení, při kterém nezůstalo smíchy ani jedno oko suché. Aktéři si nakonec od diváků vysloužili několikaminutový potlesk ve stoje.

Krev v žilách poté návštěvníkům na Letní scéně rozproudila kapela Mastix, složená z herců Klicperova divadla a jejich přátel.

Divadlo se hraje všude, kde to jen trochu jde a po celý den. Kromě kamenných scén i v ulicích, parcích, v šapitó, v klubech, na schodech, celé město ožilo, a milovníci umění vážného i hravého si přijdou na své.

Z dnešních představení určitě zaujme na hlavní scéně Klicperova divadla Andersen v provedení Divadla na Zábradlí, v divadle Drak se zabydlel principál Jiří Jelínek s projektem Cirkus Nostalgie, také Open Air scéna nabízí velké možností divadelních i hudebních zážitků. Vyberte si sami na www.divadloevropskychregionu.cz.