Nachystaná je pro letošní Vánoce také novinka v podobě zakoupení kapra přes internet včetně rozvozu. „Rozhodli jsme se navázat spolupráci se společností NA ZMRZKU, která nám s rozvozem kaprů pomůže. Ryby bude možné objednávat přes eshop. Zákazníci si zde vyberou váhovou kategorii, počet kusů, datum doručení a způsob platby.

Platit bude možné kartou nebo hotově při převzetí. Pokud se tato forma prodeje osvědčí, uvažujeme o zavedení celoročního rozvozu ryb zájemcům,“ informoval ředitel Městských lesů Hradec Králové Milan Zerzán. Hradecké kapry bude možné objednávat od 1. do 19. prosince přes eshop na https://www.nazmrzku.cz/kategorie-produktu/na-zmrzku/hradecky-kapr/

Zhruba deset tun ryb z městských rybníků bude připraveno k prodeji až několik dní před Vánocemi, a to ve dnech 21. až 23. prosince. Zájemci, kteří si budou chtít kapra zakoupit na místě, mohou navštívit čtyři prodejní místa – u Hájovny Zelený sloupek, u Atria, před budovou staré radnice na Velkém náměstí čp. 1 a na sádkách u rybníka Datlík. U Zeleného sloupku se budou ryby před Vánoci prodávat od 8 do 16 hodin, na zbývajících místech od 9 do 17 hodin. Kilogram kapra budou městské lesy prodávat za 100 korun.

Kaufland. Ilustrační foto
Hradecký Kaufland nabídne od středy bezkontaktní nákupy

Prodej stromů bude zahájen 1. prosince a jejich nabídka bude široká. „Na letošní Vánoce jsme opět nachystali poměrně pestrou nabídku stromů. Na výběr bude z několika druhů jedlí, dvou druhů borovic a smrků. Prodej bude zahájen hned 1. prosince v Hájovně Marokánka a další prodejní místo bude od 5. prosince u novohradecké hájovny Zelený sloupek, a to do vyčerpání zásob. Ten formát zůstává prakticky stejný jako v loňském roce,“ uvedl ředitel hradeckých lesů Milan Zerzán.

Na Marokánce budou stromky k dostání denně od 8 do 16.30 hodin, u Zeleného sloupku bude v tomto čase otevřeno jen v pracovních dnech. V sobotu si sem pro stromky mohou zájemci přijet od 8 do 12 hodin, v neděli bude zavřeno. Borovička lesní přijde u hradeckých lesníků na 250 korun, za smrk ztepilý zájemci zaplatí 200 korun, borovice černá a smrk pichlavý stojí 400. Jedle kavkazská vyjde na 550 korun, ostatní druhy stojí 500 korun. Ceny platí za stromek této kategorie bez ohledu na jeho výšku.

Letecký pohled na město Hradec Králové
Hradecká vláda se zřejmě ve středu rozpadne. Změna hlasuje o odchodu z koalice