Velké úspěchy přivezli i hradečtí stepaři z klubu TDC Avalanche, kteří získali bronz s malou skupinou v kategorii HVK 2 a Karel Bartoš se stal osmým mužem světa v obrovské konkurenci sólové kategorie dospělých.

Mistrovství světa v prosinci je vyvrcholením celého stepařského roku a jeho choreografií. „S prací na choreografiích začínáme od ledna, v červnu nás čeká Mistrovství České republiky a v červenci Mistrovství Evropy. Letošní rok je pro skupinu HVK 2 (nad 31 let) velmi úspěšný, podařilo se nám obhájit titul Mistrů Evropy a letos poprvé také postavit se na stupně vítězů na Mistrovství světa. Bronzová medaile je úžasným oceněním choreografie a velkou motivací do dalšího roku," popisuje celoroční práci skupiny trenérka Markéta Kolářová a dodává: „V letošním roce jsme zpracovali téma z filmu Návrat do budoucnosti a na pódiu jsme dokonce jezdili na skateboardu, což je ve stepařských botách velmi náročné. Celé vystoupení je velkou show s příběhem cesty časem, za což jsme dostali pochvalu nejen od poroty, ale i od dalších stepařů."

Nejtěžší kategorií je ve stepu bezpochyby mužské sólo, protože tato kategorie v sobě odráží veškerý technický posun stepu a sejde se tu stepařská špička, která se předhání v nových krocích a rytmických figurách. Za TDC Avalanche se do souboje pustil Karel Bartoš, který Avalanche nejen reprezentuje, ale je i velmi úspěšným trenérem nejpokročilejších skupin. „Soutěž mužů začala až v rámci sobotního programu. Ze čtvrtfinále postoupil Karel ve velké konkurenci do semifinále, kde skončil těsně před hranicí velkého finále, na 8. místě. Je to obrovský úspěch a je vidět, že Karel táhne hradecký step opravdu dopředu. Doufáme, že příští rok už bude bojovat ve finále," komentuje Markéta Kolářová výsledky mužských sól.

Trio v podání Lídy Žlábkové, Karolíny Tošovské a Anety Trnkové pod vedením Karla Bartoše, které se může pyšnit titulem aktuálních Mistrů České republiky, si přivezlo z Mistrovství světa krásné 18. místo. Od září začali stepaři dolaďovat všechny choreografie, protože je v půlce listopadu čekala Podzimní pohárová soutěž v Praze, kam vyrazilo hned devět choreografií z hradeckého Avalanche a za své výkony si přivezli hned osm zlatých a jednu stříbrnou medaili. Soutěžili zde stepaři od minidětí (do 7 let) po dospělé (nad 31 let).