Po uvítání návštěvníků byl slavnostní den zahájen koncertem Ondřeje Vávry a jeho hostů v kostele sv. Jiří. Po společném obědě v hospodě Na Kopečku následovala prohlídka kronik, obrazů a pamětních předmětů. Výstava se konala v budově obecního úřadu, kdysi základní školy, kterou většina rodáků navštěvovala.

Nechybělo ani odhalení a vysvěcení památníku ke 120. výročí od založení SDH Hrádek. U této příležitosti byli pamětními listy a medailemi oceněni zasloužilí členové hasičského sboru a další hosté.

Slavnostní průvod obcí přivedl všechny zúčastněné na hřiště, kde byla k vidění námětová cvičení okrsku Hrádek – dálková doprava vody z obce na Státní zámek Hrádek, poté osm jednotek z okresu soutěžilo v požárním útoku.

Pro účastníky byly připraveny další doprovodné akce, mohli se svézt koňským spřežením nebo se vydat na prohlídku zámku a okolí.

Volná zábava  trvala až do nočních hodin a nesla se v doprovodu dechového orchestru Májovanka z Libčan, večerní program zpestřilo svým vystoupením Duo Ina.